Zwemmen in natuurwater

Check waar u veilig kunt zwemmen

zwemmen

Zwemmen in natuurwater? Check voor u gaat op www.zwemwater.nl waar u veilig kunt zwemmen. Of dowload de app Zwemwater.

Officiële zwemlocaties

Omdat de waterkwaliteit niet overal goed (in beeld) is, kunt u niet overal zwemmen. U loopt kans op gezondheidsklachten. Zwem alleen op officiële zwemlocaties. Op deze locaties wordt de waterkwaliteit gecheckt, net als de hoeveelheid afval op de bodem. Zwemmen in de rivier is door de stroming en vaartuigen nooit zonder gevaar.

Negatief zwemadvies Put

Voor de Put aan de Omloop geldt een permanent negatief zwemadvies door de slechte waterkwaliteit. Wij raden vanwege de gezondheidsrisico’s aan om ook uw hond hier niet te laten zwemmen.

Ruim uw afval op

De zwemlocaties in Altena zijn fijne verblijfplaatsen tijdens warme dagen. Op de zwemlocaties in beheer van de gemeente  staan afvalbakken. De gemeente spant zich bij warme dagen extra in om de afvalbakken tijdig te legen. Helaas wordt er toch regelmatig zwerfafval, waaronder glasscherven, achtergelaten op de zwemlocaties. Om met elkaar van de zwemlocaties te kunnen blijven genieten, vraagt de gemeente nogmaals uw aandacht voor het opruimen van uw afval.

Meer informatie of iets melden

Neem contact op met de zwemwatertelefoon als u vragen, opmerkingen of klachten heeft over een zwemlocatie. Dat kan via 073 - 680 80 58.

Heeft u specifieke vragen over de gemeentelijke zwemlocaties in natuurwater? Neem dan contact op met Christian van Tilborg via c.vantilborg@gemeentealtena.nl.

Wilt u iets melden over de gemeentelijke zwemlocatie? Geef het door via ons meldformulier