Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Identiteitskaart

U kunt een identiteitskaart (ID-kaart) alleen aanvragen op afspraak. U komt voor de afspraak naar het gemeentehuis in Almkerk. U betaalt de identiteitskaart als u de aanvraag doet. Na 5 werkdagen kunt u de identiteitskaart persoonlijk ophalen of laten bezorgen. U maakt hiervoor een afspraak.

Helaas is het coronavirus nog niet weg. De balies in het gemeentehuis zijn geopend. Wij willen u en onze medewerkers echter zo min mogelijk risico laten lopen op besmetting met het coronavirus. Wij vragen u om uw afspraak aan de balie uit te stellen als dat mogelijk is. Is een bezoek aan de balie onvermijdelijk dan houden onze medewerkers zoveel mogelijk afstand.

Als u naar het gemeentehuis komt, kom dan alleen. Alleen degene die iets heeft aangevraagd mag naar binnen.

Maak een afspraak

Wat neemt u mee?

Neem het volgende mee als u een identiteitskaart komt aanvragen:

  • Uw huidige ID-kaart én paspoort, als u die hebt. Ook als deze verlopen zijn.
  • Een pasfoto in kleur. U heeft de pasfoto maximaal 6 maanden geleden laten maken. Ook voldoet de pasfoto aan de eisen van de overheid.
  • Bij voorkeur uw pinpas, anders contant geld. U betaalt bij de aanvraag.

U neemt meer mee bij de aanvraag voor een kind

Vraagt u een identiteitskaart aan voor een kind jonger dan 12 jaar? Neemt u dan ook het volgende mee:

  • Een kind dat jonger is dan 12 jaar moet zelf bij de afspraken voor aanvragen en ophalen zijn. Vanaf 12 jaar mag een kind zelf een identiteitskaart aanvragen.
  • Een geldig identiteitsbewijs van alle ouders of personen die gezag hebben over het kind, of een kopie hiervan.
  • Een ingevuld toestemmingsformulier  van alle ouders of personen die gezag hebben over het kind. Kan of wil één van de ouders geen toestemming geven? Dan kunt u vervangende toestemming vragen bij de Rechtbank.