Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Paspoort

U kunt een paspoort alleen aanvragen op afspraak. U komt voor de afspraak naar het gemeentehuis in Almkerk. U betaalt het paspoort als u de aanvraag doet. Na 5 werkdagen kunt u het paspoort persoonlijk ophalen of laten bezorgen.

De balies in het gemeentehuis zijn tijdens de coronacrisis geopend. Wij willen u en onze medewerkers echter zo min mogelijk risico laten lopen op besmetting. Wij vragen u om uw afspraak aan de balie uit te stellen als dat mogelijk is. Is een bezoek aan de balie onvermijdelijk dan houden onze medewerkers zoveel mogelijk afstand.

Als u naar het gemeentehuis komt, kom dan alleen. Alleen degene die iets heeft aangevraagd mag naar binnen.

Maak een afspraak

Wat neemt u mee?

Neem het volgende mee als u een paspoort komt aanvragen:

  • Uw huidige paspoort én ID-kaart als u die hebt. Ook als deze verlopen zijn.
  • Een pasfoto in kleur. U heeft de pasfoto maximaal 6 maanden geleden laten maken. Ook voldoet de pasfoto aan de eisen van de overheid.
  • Bij voorkeur uw pinpas, anders contant geld. U betaalt bij de aanvraag.

U neemt meer mee bij de aanvraag van een paspoort voor een kind

Vraagt u een paspoort aan voor een kind jonger dan 18 jaar? Neemt u dan ook het volgende mee:

  • Een kind dat jonger is dan 18 jaar moet zelf bij de afspraken voor aanvragen en ophalen zijn.
  • Een geldig en origineel identiteitsbewijs van alle ouders of personen die gezag hebben over het kind. Vanaf 18 jaar mag iemand zelf een paspoort aanvragen zonder toestemming van de ouders.
  • Een ingevuld toestemmingsformulier  (pdf) van alle ouders of personen die gezag hebben over het kind. Kan of wil één van de ouders geen toestemming geven? Dan kunt u vervangende toestemming vragen bij de Rechtbank.