Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Paspoort

U kunt uw paspoort online aanvragen. Daarna maakt u een afspraak om uw aanvraag op het gemeentehuis in Almkerk af te ronden. Tijdens deze afspraak levert u een pasfoto in en zet u uw handtekening. Om een aanvraag online te kunnen doen, moet de aanvrager 12 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van DigiD. U betaalt direct via Ideal.

U kunt er ook voor kiezen om de gehele aanvraag van uw paspoort op het gemeentehuis te doen. U maakt hiervoor een afspraak. U betaalt het paspoort als u de aanvraag doet. 

Let op: Aanvragers jonger dan 18 jaar moeten een ingevuld toestemmingsformulier  (pdf) meebrengen met daarbij een scan of foto van het legitimatiebewijs van alle ouders of personen die het gezag hebben. Dit geldt ook voor de online aanvraag bij aanvragers jonger dan 18 jaar.

Het voordeel van een online aanvraag is dat uw afspraak op het gemeentehuis sneller verloopt.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Lees dan of u in aanmerking komt voor een vreemdelingen- of vluchtelingenpaspoort.

In verband met technische problemen is het op dit moment niet mogelijk om een digitale aanvraag te doen. Er wordt gewerkt aan een oplossing. Mogelijk kan dit nog enkele dagen duren. Als uw aanvraag niet kan wachten plan dan een afspraak in. Excuses voor de overlast.

Paspoort aanvragen op het gemeentehuis