Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Paspoort

U kunt een paspoort alleen aanvragen op afspraak. U komt voor de afspraak naar het gemeentehuis in Almkerk. U betaalt het paspoort als u de aanvraag doet. In verband met Corona bezorgen we uw document kosteloos op uw werk, thuis of op een ander adres naar keuze. Bezorging kan door heel Nederland, behalve op de Waddeneilanden.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Lees dan of u in aanmerking komt voor een vreemdelingen- of vluchtelingenpaspoort.

Helaas is het coronavirus nog niet weg. De balies in het gemeentehuis zijn geopend. Wij willen u en onze medewerkers echter zo min mogelijk risico laten lopen op besmetting met het coronavirus. Wij vragen u om uw afspraak aan de balie uit te stellen als dat mogelijk is. Is een bezoek aan de balie onvermijdelijk dan houden onze medewerkers zoveel mogelijk afstand.

Als u naar het gemeentehuis komt, kom dan alleen. Alleen degene die iets aanvraagt mag naar binnen.

Maak een afspraak

Wat neemt u mee?

Accordion item is uitgeklapt

Neem het volgende mee als u een paspoort komt aanvragen:

  • Uw huidige paspoort én ID-kaart als u die hebt. Ook als deze verlopen zijn.
  • Een pasfoto in kleur. U heeft de pasfoto maximaal 6 maanden geleden laten maken. Ook voldoet de pasfoto aan de eisen van de overheid.
  • Bij voorkeur uw pinpas, anders contant geld. U betaalt bij de aanvraag.

U neemt meer mee bij de aanvraag van een paspoort voor een kind

Vraagt u een paspoort aan voor een kind jonger dan 18 jaar? Neemt u dan ook het volgende mee:

  • Een kind dat jonger is dan 18 jaar moet zelf bij de afspraken voor aanvragen en ophalen zijn.
  • Een geldig identiteitsbewijs van alle ouders of personen die gezag hebben over het kind, of een kopie hiervan. Vanaf 18 jaar mag iemand zelf een paspoort aanvragen zonder toestemming van de ouders.
  • Een ingevuld toestemmingsformulier  (pdf) van alle ouders of personen die gezag hebben over het kind. Kan of wil één van de ouders geen toestemming geven? Dan kunt u vervangende toestemming vragen bij de Rechtbank.