Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Paspoort

U kunt uw paspoort online aanvragen. Daarna maakt u een afspraak om uw aanvraag op het gemeentehuis in Almkerk af te ronden. Tijdens deze afspraak levert u een pasfoto in en zet u uw handtekening. Om een aanvraag online te kunnen doen, moet de aanvrager 12 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van DigiD. U betaalt direct via Ideal.

U kunt er ook voor kiezen om de gehele aanvraag van uw paspoort op het gemeentehuis te doen. U maakt hiervoor een afspraak. U betaalt het paspoort als u de aanvraag doet. Let op: Aanvragers jonger dan 18 jaar moeten een ingevuld toestemmingsformulier (pdf) meebrengen met daarbij een scan of foto van het legitimatiebewijs van alle ouders of personen die het gezag hebben.

Het voordeel van een online aanvraag is dat uw afspraak op het gemeentehuis sneller verloopt.

In verband met het coronavirus bezorgen we uw reisdocument kosteloos thuis, op uw werk of op een ander adres naar keuze. Bezorging kan door heel Nederland, behalve op de Waddeneilanden. 

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Lees dan of u in aanmerking komt voor een vreemdelingen- of vluchtelingenpaspoort.

Komt u naar het gemeentehuis? Houd u dan ook hier aan de richtlijnen:

  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand
  • Kom niet als u last heeft van verkoudheid, hoesten of koorts
Paspoort online aanvragenPaspoort aanvragen op het gemeentehuis

Wat neemt u mee?

Accordion item is uitgeklapt

Neem het volgende mee als u uw online aanvraag komt afronden of als u een paspoort komt aanvragen op het gemeentehuis:

  • Uw huidige paspoort én ID-kaart als u die hebt. Ook als deze verlopen zijn.
  • Een pasfoto in kleur. U heeft de pasfoto maximaal 6 maanden geleden laten maken. Ook voldoet de pasfoto aan de eisen van de overheid.
  • Doet u de aanvraag niet online? Dan moet u nog betalen. Betaal bij voorkeur contactloos.

Doet u geen online aanvraag en is de aanvrager jonger dan 18 jaar?

Neem dan ook het volgende mee:

  • Een geldig identiteitsbewijs, of een kopie daarvan, van alle ouders of personen die het gezag hebben over het kind. Vanaf 18 jaar mag iemand zelf een paspoort aanvragen zonder toestemming van de ouders..
  • Een ingevuld toestemmingsformulier  (pdf) van alle ouders of personen die gezag hebben over het kind. Kan of wil één van de ouders geen toestemming geven? Dan kunt u vervangende toestemming vragen bij de Rechtbank.