Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Groene Pas

De actie ‘de Groene Pas’ om zuiniger witgoed mee te kopen is gestart. Deze actie is voor inwoners van gemeente Altena met een laag inkomen en weinig vermogen. Met de Groene Pas kunt u een duurzame wasmachine of koelkast aanschaffen. Door een duurzame wasmachine en koelkast te gebruiken bespaart u op uw energiekosten.

Over de Groene Pas

  • U kiest tussen een koelkast met daarin een vriezer (koelvriescombinatie) of een wasmachine. U kunt niet allebei de apparaten kopen. De koelvriescombinatie die u kiest heeft energielabel A, B of C. De wasmachine die u kiest heeft energielabel A.
  • De apparaten zijn te koop in winkels die meedoen aan deze actie
  • De groene pas is maximaal € 650,- waard.

In sommige situaties ontvangt u de Groene Pas automatisch

Voldoet u aan de voorwaarden én ontving u:

  • op 1 juni 2023 algemene bijstand op grond van de Participatiewet;  óf
  • op 1 juni 2023 een tegemoetkoming bijzondere kosten voor de aanvullende verzekering van de collectieve ziektekostenverzekering van Gemeente Altena

dan krijgt u de Groene Pas automatisch. U moet dan alleen zelf nog controleren of uw huidige koelvriescombinatie, koelkast of wasmachine 8 jaar of ouder is. 

U ontvangt voor 13 september 2023 een brief over de Groene Pas.

Voldoet u wel aan de voorwaarden maar heeft u 13 september 2023 nog geen brief van gemeente Altena ontvangen? Dan kunt u zelf de groene pas aanvragen.

Vraag de groene pas aan