Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Ondersteuning bij geldproblemen

Heeft u vragen of zorgen over geld? Of kunt u betaalachterstanden niet meer zelf oplossen? Ons Altena is er voor u.

Via Ons Altena kunt u een afspraak maken met een medewerker van de gemeente. Die denkt met u mee en helpt u als dat nodig is om een schuldhulpverleningstraject aan te vragen.

Kredietbank Nederland helpt u daarna verder met schuldhulpverlening, inkomensbeheer of budgetcoaching. Het doel is om financieel gezond te zijn, worden en blijven.

Twijfel niet langer en neem contact op met Ons Altena:

Bel ons op 0183 - 51 60 60Mail OnS Altena

Of ga naar Geldfit.nl en doe de geldfit-test om meer grip te krijgen op uw geld.

Vroeg Eropaf Altena

Woningbouwcorporaties, energiebedrijven, waterbedrijven en zorgverzekeraars geven betalingsachterstanden door in een beveiligd systeem. De gemeente ontvangt deze meldingen. Een medewerker van de gemeente neemt contact op met inwoners die een betalingsachterstand hebben. Via een brief, telefonisch of een huisbezoek van een hulpverlener van Surplus Welzijn. Alleen deze medewerker/hulpverlener kan uw persoonsgegevens inzien.

Als u betalingsproblemen heeft mag u uiteraard zelf beslissen of u hulp accepteert. De hulpverlener maakt samen met u een plan om de betalingsachterstanden onder controle te krijgen. Na uw akkoord verstuurt de hulpverlener het plan naar de organisatie bij wie u schulden heeft. Persoonlijke informatie wordt niet door gegeven.