Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Uitkering aanvragen

Bent u werkloos of heeft u te weinig geld om van te leven? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen. Een bijstandsuitkering is bedoeld voor dingen die echt nodig zijn. Bijvoorbeeld de huur van uw huis, eten en drinken. Als u zich heeft ingeschreven op www.werk.nl, kunt u ons bellen.

Bel ons op 0183 - 51 60 60

Hoe doet u een aanvraag?

Accordion item is uitgeklapt
  • U vraagt een bijstandsuitkering aan via www.werk.nl.

  • U logt in met uw DigiD. Heeft u geen DigiD? Dan belt u met een Werkplein bij u in de buurt.

  • U volgt de stappen in het programma. U vraagt dan een bijstandsuitkering aan én u bent hierna automatisch geregistreerd als werkzoekende.

  • U belt ons na uw aanvraag om een uitkering binnen 2 werkdagen: 0183 - 51 60 60. We maken dan een afspraak met u. Na de afspraak hoort u binnen 8 weken van ons of u een bijstandsuitkering krijgt.

Uitzondering voor jongeren tot 27 jaar

Bent u jonger dan 27 jaar en uw eventuele partner ook? Dan gelden er andere regels. Doorloop de stappen op werk.nl zover als dat kan. Als u ons daarna binnen 2 werkdagen belt, leggen wij u graag uit hoe de aanvraag verder gaat.

Uitzondering voor ouderen boven de AOW-leeftijd

Bent u ouder dan de AOW-leeftijd? Dan kunt u geen bijstandsuitkering via de gemeente krijgen. U kunt wel een aanvulling op uw AOW aanvragen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB).