Dat verdient meer dan een bloemetje.....

Kent u iemand die een lintje verdient?

Lintje

Vrijdag 24 april ontvingen 11 inwoners uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding. Misschien kent u ook wel een vrijwilliger die bijzonder werk doet voor de samenleving? Denk aan een vrijwilliger die zich al 20 jaar voor de ouderen in de wijk inzet. Of iemand die een aantal uren per week onderhoud doet op de vereniging. Die persoon zou u wel eens in het zonnetje willen zetten. Niet alleen met een bloemetje, misschien zelfs met een lintje!

U kunt iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding

Ook in 2021 vindt in de gemeente Altena de lintjesregen plaats: dit is op de laatste werkdag voor Koningsdag. Kent u iemand in uw omgeving die al lange tijd vrijwilligerswerk doet? Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

U kunt contact met ons opnemen als u iemand wilt voordragen

U kunt dan bellen met Inge van der Burgt via 0183 - 51 62 24 of met Wieneke Scholtens via 0183 - 51 62 02. Of stuur een mail naar bestuurssecretariaat@gemeentealtena.nl. Zij kunnen aangeven of het vrijwilligerswerk in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding. Zij kunnen u ook alles vertellen over het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding. Er gelden namelijk verschillende voorwaarden bij de aanvraag. Die voorwaarden leest u hieronder.

U kunt uw aanvraag opsturen voor 1 juli 2020

De deadline voor de lintjesregen voor de lintjesregen in 2021 is 1 juli 2020. Meer informatie in het aanvraagformulier vindt u op www.lintjes.nl.

Wanneer kan een vrijwilliger een Koninklijke Onderscheiding krijgen?

• De vrijwilliger woont in de gemeente Altena.
  • De vrijwilliger heeft minimaal  15 jaar aaneengesloten vrijwilligerswerk gedaan. Het mag vrijwilligerswerk zijn bij verschillende organisaties.
  • Het gaat om vrijwilligerswerk dat structureel is (niet vrijblijvend). Het vrijwilligerswerk kost minimaal 6 uur per week.
  • De vrijwilliger doet nu nog steeds vrijwilligerswerk of is er korter dan een jaar geleden mee gestopt.
  • Het kan gaan om vrijwilligerswerk in ons gebied, maar ook om vrijwilligerswerk op provinciaal of (inter)nationaal niveau.
  • De vrijwilliger heeft geen vergoeding voor het vrijwilligerswerk gekregen.
  • De vrijwilliger is van onbesproken gedrag

Kijk voor meer informatie op Koninklijke Onderscheidingen