Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Nieuwe naam voor het programma

Albertien Perdok blikt terug op haar eerste halfjaar bij de gemeente.

Altenatuur

In mei begon Albertien Perdok, programmamanager circulaire landbouw en agrofood, vol enthousiasme aan haar mooie uitdaging bij de gemeente Altena. Haar belangrijkste opdracht is om een programma te ontwikkelen op het gebied van voedsel, landbouw en agrofood.  

Ze blikt vandaag kort terug op het eerste half jaar bij de gemeente.  

 “Als onbekende in de gemeente Altena lag mijn focus eerst op kennismaken met de mensen en het gebied, en mijn netwerk in de regio opbouwen. Ik heb sinds mei minimaal één kennismakingsgesprek per week gehad, de teller staat nu op 46. Aanvullend ben ik gestart met het ophalen van informatie voor het ontwikkelen van het programma.  

Door alle input uit die 46 gesprekken hebben we besloten om de naam van het programma verbreden. Vanaf nu is het dus het programma circulair voedselsysteem, en niet meer landbouw en agrofood. Deze nieuwe naam past beter bij het bereik en de doelen van het programma, en de initiatieven waar verschillende mensen, bedrijven en organisaties in Altena mee bezig zijn. De focus ligt namelijk niet alleen op landbouw en agrofood, maar op de hele keten: van boer tot bord.  

Wat mij betreft is Altena koploper en een experimenteergebied bij uitstek voor het realiseren van een circulair voedselsysteem. Dat komt door de vitale, grote landelijke omgeving en de ondernemersmentaliteit van de inwoners, bedrijven, organisaties, onderwijsinstellingen en politieke bestuurders. Samen vormen zij een bruisend netwerk van doeners en denkers, die zichtbaar en effectief samenwerkt aan succesvolle initiatieven en experimenten.” 

Meer weten over het programma? Stuur een mail naar Albertien Perdok

kennismaking AltenatuurKennismaking Adriaan StraverKennismaking Bas de PeuterKennismaking campuskennismaking DABKennismaking Joost SnoekKennismaking Meeuwis MillenaarKennismaking Minette StraverKennismaking Willem Groenenberg