Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge

Diabetes Challenge

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Ongeveer 20 weken lang wandelt u onder begeleiding in de eigen buurt. Wekelijks samen wandelen is goed voor uw gezondheid. Het helpt om uw diabetes onder controle krijgen of om diabetes te voorkomen. Daarnaast is het gezellig om samen te wandelen. U bent niet verplicht alle keren mee te wandelen.

Wanneer gaan we wandelen?

Er zijn zes startlocaties in Altena. Dit zijn de locaties en starttijden:

  • Andel: Abraham Kuyperstraat 35. Woensdagen om 19.00 uur.  Start op woensdag 1 mei onder begeleiding van fysiotherapie Andel.
  • Almkerk: Kruisstraat 4a. Dinsdagen om 19.00 uur. Start op dinsdag 23 april.
  • Almkerk: Gemeentehuis, Sportlaan 17. Dinsdagen om 16.00 uur. Start op dinsdag 30 april onder begeleiding van een beweegcoach.
  • Dussen: Vrijheidsplein. Dinsdagen om 19.00 uur. Start op dinsdag 7 mei onder begeleiding van fysiotherapie Bruysend.
  • Sleeuwijk: Esdoornlaan 2. Donderdagen om 19.00 uur. Start op donderdag 25 april.
  • Woudrichem: ’t Rond 1 Woudrichem. Donderdagen om 11.15 uur. Start op donderdag 2 mei onder begeleiding van fysiotherapie Woudrichem.

Wilt u meer weten over de startlocaties of wilt u zich meteen inschrijven? Ga dan naar www.nationalediabeteschallenge.nl.

We houden rekening met uw wandeltempo. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10 of 15 kilometer.
28 september sluiten we de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af. Alle deelnemers uit het land komen dan tegelijk in beweging op het NDC Festival in Arnhem.

Meer weten?

Op woensdag 24 april om 18.00 uur is er een informatiebijeenkomst.  Deze bijeenkomst is in Sleeuwijk op het sportcomplex van de Altena Road Runners (de Nieuwe Roef 1). Aanmelden kan door te mailen naar gemeente Altena, Gidion van Dijk via g.vandijk@gemeentealtena.nl of bel naar 0183 – 51 61 00.

Wandelt u met ons mee?