Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Subsidiebeleid

Gemeente Altena heeft één subsidiebeleid voor sport, cultuur, EHBO en ouderenwerk. Subsidies worden zo eerlijk over alle clubs en verenigingen in Altena verdeeld.

Basissubsidie, stimuleringssubsidie en projectsubsidie

Er is een basissubsidie die bestaat uit een vast bedrag plus een bedrag per lid. De stimuleringssubsidie is gericht op aanvullende activiteiten binnen vastgestelde thema’s. De projectsubsidie is een activiteitensubsidie voor organisaties die geen basissubsidie ontvangen.

null

Overgangsregeling

Clubs en verenigingen die er ten opzichte van de oude regeling op achteruit gaan, zijn in 2021 gecompenseerd tot het bedrag wat ze voorheen ontvingen. Ook voor de jaren daarna is een overgangsregeling afgesproken.

Aanvragen

Aanvragen van de basissubsidie kan tot en met 15 december 2021. Daarna is dat niet meer mogelijk. De stimuleringssubsidie kan op meerdere momenten per jaar worden aangevraagd. 

Aanvragen van een projectsubsidie kan tot 8 weken voordat de activiteit plaatsvindt. Dien uw subsidieaanvraag in via www.gemeentealtena.nl/subsidie.

Hulp nodig? Wij helpen u graag!

Bent u namens uw club of vereniging betrokken bij de aanvraag van subsidie en heeft u hulp nodig? Lees onze veelgestelde vragen of neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.