Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Activiteitenfonds

Lid worden van een club, in het zangkoor zitten, op dansles gaan, een leuke cursus volgen of een gezellig dagje uit. Sport en ontspanning is belangrijk. Maar dat zijn juist vaak de dingen die u niet doet als u een laag inkomen heeft. Het Activiteitenfonds vergoedt kosten die u maakt bij sport, spel en ontspanning. Dit kunnen kosten zijn als de contributie of een abonnement op verenigingen en clubs. Maar ook entreekosten voor bijvoorbeeld attractieparken, zwembaden, theater, bioscoop en festivals.

Hoe doet u een aanvraag voor het jaar 2024?

Vul het aanvraagformulier helemaal in en zet uw handtekening. Verzamel alle bewijsstukken die op het aanvraagformulier genoemd worden. Stuur het aanvraagformulier en de bewijsstukken naar ons op:

Gemeente Altena
Antwoordnummer 14705
4286 ZV Almkerk

Een postzegel is niet nodig. 

Binnen 8 weken na uw aanvraag hoort u of u de tegemoetkoming krijgt.

Wat zijn de voorwaarden?

U kunt een bijdrage krijgen uit het Activiteitenfonds als u aan de voorwaarden voldoet:

  • U woont in de gemeente Altena
  • U heeft een laag inkomen (niet meer dan 120% van het sociaal minimum)
  • U heeft weinig spaargeld

Heef u recht op een tegemoetkoming op basis van de Wet Studiefinanciering of een tegemoetkoming in de schoolkosten (WTOS)?. Dan kunt u geen bijdrage uit het Activiteitenfonds krijgen.

Hoe hoog is de bijdrage uit het activiteitenfonds?

De hoogte van de bijdrage hangt af van uw inkomen.

Tot en met 110% van het netto minimumloon

U krijgt maximaal € 165,00 per persoon per jaar. Ook voor de kinderen die bij u wonen. Is uw kind lid van een club of vereniging? Of doet uw kind mee met een regelmatige activiteit (zwemles, muziekschool, jeugdclub, scouting)? Dan krijgt u een extra bijdrage van maximaal € 100,00 per kind.

Tussen 110% en 120% van het netto minimumloon

U krijgt maximaal € 82,50 per persoon per jaar. Ook voor de kinderen die bij u wonen. Is uw kind lid van een club of vereniging? Of doet uw kind mee met een regelmatige activiteit (zwemles, muziekschool, jeugdclub, scouting)? Dan krijgt u een extra bijdrage van maximaal € 50,00 per kind.

Handig om te weten

U krijgt de bijdrage in 1 keer uitbetaald. U hoeft geen bewijsstukken voor de kosten in te leveren. Behalve als wij een controle uitvoeren. Bewaar rekeningen en bonnetjes dus wel.