Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Evenementenvergunning

Organiseert u bijvoorbeeld een straatbarbecue met wegafsluiting? Of een braderie, optocht, kermis of festival? Dan heeft u een evenementenvergunning nodig. Voor kleine evenementen (bijvoorbeeld een rommelmarkt of buurtfeest) is een melding voldoende.

Weet u niet zeker of u een vergunning nodig heeft of een melding moet doen? Vul de checklist in, dan ziet u meteen of u een melding voldoende is.

In verband met de Coronamaatregelen kunnen veel evenementen momenteel niet doorgaan.

Meer informatie over het organiseren van evenementen in Coronatijd kunt u lezen op onze speciale Coronapagina.

Vraag een vergunning aanDoe een evenementenmelding

Hoe doet u een aanvraag?

  • U verzamelt alle informatie die u nodig heeft.
    • Heeft u een veiligheidsplan en een verkeersplan? Zorg dat u deze digitaal beschikbaar heeft.
    • Maakt u gebruik van een tent waar meer dan 150 personen in kunnen? Zorg voor een tekening met schaal 1:100. Gebruikt u een kleinere tent? Zorg dan in ieder geval voor een goede schets.
    • Heeft u nog andere relevante bijlagen? Zorg voor een goede scan of foto.
  • U logt in met DigiD.
  • U vult alle vragen in het formulier volledig in. Let op: de verbinding verbreekt als het formulier meer dan 15 minuten open staat. Sla het formulier tussentijds op met de knop helemaal onder aan de pagina.

U hoort binnen 12 weken of u de vergunning krijgt. De 12 weken gaan in op het moment dat wij uw volledige aanvraag hebben ontvangen. Bij kleine evenementen krijgt u vaak binnen 8 weken reactie. In de brief die u krijgt, staat ook aan welke voorwaarden u zich houdt bij uw evenement.