Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Verhuizen vanuit het buitenland

Verhuist u vanuit het buitenland (weer terug) naar Nederland? Of woont u minimaal 4 maanden in Nederland binnen een periode van de 6 maanden? Dan schrijft u zich in bij de gemeente. U geeft uw verhuizing binnen 5 dagen na aankomst in Nederland door.

Bent u gevlucht uit Oekraine? Dan leest u hier meer over het inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente. 

Maak een afspraak

Wat neemt u mee?

Accordion item is uitgeklapt

U neemt het volgende mee naar de afspraak:

  1. Een geldig identiteitsbewijs van iedere persoon die ingeschreven wordt. Een identiteitsbewijs is een paspoort of identiteitskaart.
  2. Een document waaruit uw nationaliteit blijkt.
  3. Documenten die bewijzen dat u hier woont. Bijvoorbeeld een huurcontract of koopcontract. Gaat u bij iemand wonen? Dan heeft u een schriftelijke verklaring  van de hoofdbewoner nodig. U stuurt ook een kopie van het paspoort of de identiteitskaart van de hoofdbewoner mee.
  4. Officiële documenten uit uw tijd in het buitenland. Bijvoorbeeld een geboorteakte, huwelijksakte, erkenningsakte of echtscheidingsakte. Let op: als deze documenten niet in het Nederlands, Engels, Duits of Frans zijn, moeten ze eerst vertaald en gelegaliseerd worden. Doe dit voordat u naar Nederland komt.
  5. Als u vanuit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten naar Nederland komt, heeft u een bewijs van uitschrijving nodig.
  6. Als u een verblijfsvergunning heeft aangevraagd: uw geldige verblijfsvergunning of bewijs dat deze is aangevraagd.