Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Verhuizing doorgeven

Een verhuizing geeft u door bij de gemeente waar u naartoe verhuist. Verhuist u naar Altena of binnen Altena? Dan moet u dat doorgeven binnen de periode van 4 weken vóór en 5 dagen na uw verhuisdatum. Dit is belangrijk voor bijvoorbeeld huurtoeslag of andere post van overheidsinstanties. Het doorgeven van een verhuizing is gratis. 

Gaat u inwonen bij iemand anders? Dan heeft u een ondertekende inwoningsverklaring nodig plus een kopie legitimatiebewijs van de hoofdbewoner. Dat is de persoon bij wie u gaat inwonen.

Verhuist u vanuit het buitenland (weer terug) naar Nederland? Of woont u minimaal 4 maanden in Nederland binnen een periode van de 6 maanden? Lees dan hier hoe u zich inschrijft in Nederland.

Geef uw verhuizing door

Hoe geef ik mijn verhuizing door?

Accordion item is uitgeklapt

U geeft uw verhuizing digitaal aan ons door. Hierbij heeft u één van deze documenten nodig:

  1. Een schriftelijke verklaring  van de hoofdbewoner als u bij iemand gaat inwonen. Zorg ervoor dat de hoofdbewoner deze verklaring heeft ondertekend. U stuurt ook een kopie van het paspoort of de identiteitskaart van de hoofdbewoner mee.
  2. Een schriftelijke verklaring van de beheerder van de recreatiewoning waar u gaat wonen. Zorg ervoor dat de beheerder deze verklaring heeft ondertekend. Als u verhuist naar een recreatiewoning moet u er rekening mee houden dat u in de gemeente Altena niet permanent (langer dan 3 maanden) in een recreatiewoning mag wonen. 

We vragen u om één van deze documenten bij te voegen. Dit kan in PDF formaat, maar u kunt ook een duidelijke foto bijvoegen.

Is het voor u niet mogelijk om digitaal uw verhuizing door te geven? Maak dan een afspraak.